Okroshka najboljši recepti: 10 zelo okusne možnosti

<

Ne samo z običajno klobaso, ampak tudi z mesom, ribami, morskimi sadeži, sirom in gobami.

Kako napolniti okroshko

Razlikujejo se ne samo okroške sestavine, ampak tudi pijača, s katero se polni. Poleg tradicionalnega nesladkanega kvasa se okroska naredi na mineralni vodi, sirotki, mesni juhi, kefirju, airanu, tanu, jogurtu, pivu, slanici in celo navadno vodo. Za pravilno polnjenje ni soglasja, vse je odvisno od vaših želja.

V predstavljenih receptih se prevleka dobro ujema s sestavinami, vendar jo lahko zamenjate po vaših željah. Če vam ni všeč trpkost kvasa, vzemite mineralno vodo. Če imate radi mlečne izdelke, jih uporabite. Čudovit okroški okus je težko razvajen.

Samo ne pozabite: okroshka mora zagotovo biti ohlajena. Torej, preden ga postrežete, ga postavite v hladilnik vsaj pol ure.

1. Klasična Okroshka s klobaso

com.m.wikipedia.org

Sestavine

  • 4–5 kuhanega krompirja;
  • 5 kuhanih jajc;
  • 8–10 redkev;
  • 2-3 sveže kumare;
  • 300 g kuhane ali prekajene klobase;
  • 1 kup kopra;
  • 1 zelena čebula;
  • sol - po okusu;
  • kisla smetana ali majoneza - po okusu;
  • Kvass - po okusu.

Kuhanje

Krompir, jajca, redkev, kumare in klobaso narežemo na kocke. Zdrobimo zelenice. Zmešajte vse sestavine in sol. Dodamo kislo smetano ali majonezo, začinimo s kvasom in ponovno premešamo.

2. Okroshka z govedino

ratatui.org

Sestavine

  • 4 kuhan jajčni rumenjak;
  • 3 žlice gorčice;
  • 400 g kuhanega govejega mesa;
  • 4–5 redkev;
  • 2-3 sveže kumare;
  • 3-4 kuhanega krompirja;
  • 1 zelena čebula;
  • 1 kup kopra;
  • sol - po okusu;
  • kisla smetana - po okusu;
  • Kvass - po okusu.

Kuhanje

Mešajte rumenjake in gorčico, dokler ne postane gladka. Meso, redkev in kumarice narežemo na trakove in krompir olupimo. Čebulo in koper zdrobimo.

Zmešajte vse sestavine. Dodamo sol, omako iz gorčice, kislo smetano in kvas ter ponovno zmešamo.

3. Okroška z dimljenim piščancem

wallpaperscraft.ru

Sestavine

  • 5–6 kuhanega krompirja;
  • 6 kuhanih jajc;
  • 4–5 svežih kumaric;
  • 10–12 redkev;
  • 1 zelena čebula;
  • ½ kupa kopra;
  • ½ grozdnega peteršilja;
  • 2 dimljena piščančja noge;
  • sol - po okusu;
  • ščepec citronske kisline;
  • kisla smetana - po okusu;
  • gazirana mineralna voda - po okusu.

Kuhanje

Cut krompir in jajca, kot tudi kocke na kocke in redkev. Zdrobimo zelenice. Odstranite kožo z nog in narežite piščanca na majhne koščke.

Zmešajte vse sestavine. Dodamo sol, citronsko kislino in kislo smetano. Nalijte v mineralno vodo in dobro premešajte.

4. Okroshka s svinjino in stročnicami

photorecept.ru

Sestavine

  • 250 gramov svinjine;
  • 4–5 kuhanega krompirja;
  • 4–5 kuhanih jajc;
  • 250 g zelenega graha;
  • 250 g fižola v pločevinkah;
  • 2 sveži kumarici;
  • ½ grozdov zelene čebule;
  • ½ kupa kopra;
  • sol - po okusu;
  • 2 žlici kisle smetane;
  • 3 žlice majoneze;
  • 2 žlici gorčice;
  • Kvass - po okusu.

Kuhanje

Svinjino narežemo na majhne koščke, položimo na predgreto posodo in približno 7 minut prepražimo, občasno obrnemo.

Krompir in jajca narežite na kocke. Dodajte jim grah, fižol, kumare na kocke, sesekljano zelenjavo in ohlajeno meso.

Dodamo sol, kislo smetano, majonezo in gorčico ter premešamo. Nalijte kvas in ponovno zmešajte.

5. Okroshka s klobaso in rdečo krmo

cookpad.com

Sestavine

  • 2 kuhana pesa;
  • 4–5 kuhanega krompirja;
  • 2-3 kuhana jajca;
  • 1-2 svežih kumaric;
  • 150 g kuhane klobase;
  • 1 kup kopra;
  • ½ limone;
  • sol - po okusu;
  • črni poper - po okusu;
  • kisla smetana - po okusu;
  • gazirana mineralna voda - po okusu.

Kuhanje

Rečo pesa na rešetki. Krompir, jajca, kumare in klobase, narezane na kocke. Zdrobimo koper.

Mešajte te sestavine. Dodamo limonin sok, začimbe, kislo smetano in mineralno vodo ter dobro premešamo.

6. Okroshka s prekajenimi ribami

wallpaperscraft.ru

Sestavine

  • 1 zelena čebula;
  • ½ grozdnega peteršilja;
  • ½ kupa cilantra;
  • sol - po okusu;
  • 5–6 redkev;
  • 1-2 svežih kumaric;
  • 4 kuhana jajca;
  • 4–5 kuhanega krompirja;
  • 200 g prekajenega roza lososa;
  • ½ limone;
  • črni poper - po okusu;
  • ščepec zemeljske paprike;
  • ščepec sladkorja;
  • kisla smetana - po okusu;
  • Kvass - po okusu.

Kuhanje

Zeleno narežemo, dodamo malo soli in malo zdrobi, da se pojavi sok. V zelenice dodajte rezane rotkvice, kumare, jajca, krompir in koščke rib. Nato dodamo limonin sok, začimbe, kislo smetano in kvas ter premešamo.

7. Okroshka z rakovimi palicami

bezgotovki.ru

Sestavine

  • 250 g rakovastih palic;
  • 5–6 redkev;
  • 2-3 sveže kumare;
  • 2-3 kuhana jajca;
  • 1 žlička gorčice;
  • 3 žlice kisle smetane;
  • 1 kup kopra;
  • sol - po okusu;
  • črni poper - po okusu;
  • Kvass - po okusu.

Kuhanje

Kocke rakovice, redkev, kumare in beljake. Mešajte rumenjake, gorčico, kislo smetano, sesekljan koper in začimbe do enotne konsistence. Dodajte gorčično omako in kvas sesekljanim sestavinam in premešajte.

8. Okroshka s lignji in paradižnikom

rutxt.ru

Sestavine

  • 1-2 svežih kumaric;
  • 3-4 kuhanega krompirja;
  • 2-3 kuhana jajca;
  • 5-7 češnjevih paradižnikov;
  • ½ grozdnega peteršilja;
  • ½ kupa kopra;
  • 200 g surovega lignja;
  • ½ limone;
  • sol - po okusu;
  • črni poper - po okusu;
  • 150 gramov naravnega jogurta;
  • negazirana mineralna voda - po okusu.

Kuhanje

Kumare, krompir in jajca narežite na kocke, paradižnik na četrtine. Sesekljite peteršilj in koper. Meso lignjev potopimo v vrelo vodo približno 30 sekund, ohladimo in narežemo na kocke.

Vse sestavine zmešamo, dodamo limonin sok, začimbe, jogurt in mineralno vodo ter dobro premešamo.

9. Okroška s sirom Adyghe

wallpaperscraft.ru

Sestavine

  • 2-3 kuhan krompir;
  • 2 kumare;
  • 4–5 redkev;
  • 200 g Adyghejevega sira;
  • ½ grozdnega peteršilja;
  • ½ kupa kopra;
  • sol - po okusu;
  • črni poper - po okusu;
  • ; Limona;
  • kefir - po okusu.

Kuhanje

Narežite na kocke krompir, kumare, redkev in sir. Dodamo nasekljana zelišča, začimbe, limonin sok in kefir ter dobro premešamo.

10. Okroshka s soljenimi gobami in kislim zeljem

postila.ru

Sestavine

  • 200 g soljenih gob;
  • 2-3 kuhan krompir;
  • 2-3 kuhana jajca;
  • 100 g kislega zelja;
  • 1 kup kopra;
  • 1 zelena čebula;
  • 1 žlička gorčice;
  • 2 žlici kisle smetane;
  • sol - po okusu;
  • Kvass - po okusu.

Kuhanje

Gobe, krompir in beljake narežite na kocke. Dodamo zelje in narezano zelenico. Jajčne rumenjake z gorčico in kislo smetano zmešamo do gladke. Dodajte gorčično omako, sol in kvas sesekljanim sestavinam in dobro premešajte.

<

Priljubljene Objave